Is slapen voor jou ook niet vanzelfsprekend?

Gepubliceerd op 21 augustus 2024 om 11:07

Korte en simpele berichten zijn de beste manier om je bezoekers op de hoogte te houden. Spannende inleidende paragraaf en een korte, informatieve inhoud zullen ervoor zorgen dat je lezers zullen blijven komen voor meer nieuws.

Schaapjes tellen... we doen het allemaal wel eens. Soms komt het hele dierenrijk voorbij en dan gaat plots de wekker. En op TV worden we bestookt met 101 reclamecampagnes over slaapmedicatie. Ik denk wel dat je dat herkent? Het is gewoon een gekend, hedendaags probleem. Er wordt ook gewoon veel van ons verwacht. En 's nachts als het eindelijk stil is, is het daarom niet altijd stil in ons hoofd. En we grijpen meer en meer naar hulpmiddelen om te slapen.

Maar die zijn niet altijd OK!

Melatonine

Het wondermiddel op de markt momenteel, is melatonine.

Een pilletje nemen, en binnen twee uurtjes ben je gegarandeerd naar dromenland vertrokken.

Melatonine is ons slaaphormoon, dat ons dag- en nachtritme regelt. Er zijn mensen die dit inderdaad te weinig aanmaken, en op doktersvoorschrift nemen zijn dan melatonine extra in, die ze fysiek te weinig aanmaken.

Melatonine zorgt er enkel voor dat je inslaapt. Het zorgt er niet voor dat je rustig slaapt of weer kan inslapen als je ’s nachts eens wakker wordt.

Want ook dat is normaal. Je ondergaat ’ s nachts verschillende cycli van oppervlakkige en diepe slaap. Maar dan moet je ook weer gewoon kunnen inslapen. Vaak heb je het zelfs niet door dat je bent wakker geweest.

Piekeren

Maar als we beginnen te piekeren of voor de zoveelste keer de planning van de volgende dag gaan overlopen… tja ik moet niet verder vertellen wat er dan gebeurt. En als we zo gemakkelijk durven grijpen naar medicatie, waarom zou je dan niet eens durven grijpen naar natuurlijke producten om je slaap te ondersteunen. Maar in andere omstandigheden is dat natuurlijk niet de bedoeling.

Ik heb het geluk dat ik al mensen heb mogen helpen daarmee. Bij sommige werkte het onmiddellijk, bij anderen moesten we even zoeken naar de goede combinatie. Maar steeds kreeg ik een positieve reactie : “ik slaap beter.” “ik heb eindelijk nog eens doorgeslapen” of “ ik ben rustiger in slaap kunnen vallen”. Allemaal kleine overwinningen ! De ene nacht lukt het ook beter, dan de andere. De eerste stap is het durven proberen. Je kan er alleen maar je rust mee terugwinnen. 

Beter slapen

Ik stel je daarom graag onze slaap-olietjes voor die je kan gebruiken om die kostbare nachtrust te ondersteunen. Geschikt voor volwassenen én kinderen! En geen diffuser beschikbaar? Geen probleem! Je kan ze ook in een roller gebruiken!

Wil je hierna graag persoonlijk advies? Stuur een berichtje en we zoeken samen naar een oplossing op jouw maat. Want die is voor iedereen anders!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.